TÜRKİYE NATO`YA MAŞA OLMAMALIDIR”

 TÜRKİYE NATO`YA MAŞA OLMAMALIDIR”

SAADET PARTİSİ; TÜRKİYE NATO`YA MAŞA OLMAMALIDIR”

Hafta sonunda Ankara’da gerçekleştirilen Saadet Partisi’nin Genişletilmiş İl Başkanları, İl Müfettişleri ve Kadın Kolları İl Başkanları Toplantısından dönen İl Başkanı Ömer TAŞKIN toplantıda ele alınan konulara dair değerlendirmelerde bulundu.

     Toplantıda ele alınan en önemli konunun, ülkemizin savaşa sürüklenmek istendiğine dikkat çekmek olduğunu vurgulayan TAŞKIN, şu açıklamayı yaptı;

49 REHİNE İLE İLGİLİ BİLİNMEZLERİ SORMAYACAĞIZ 

“Öncelikle 101 gün esaret hayatı yaşayan konsolosluk görevlilerimize geçmiş olsun diyoruz. Biz, gerekçesi ne olursa olsun, hangi pazarlıkların sonucu olursa olsun, milletimizin sevincine gölge düşürmemek için bu operasyonla ilgili soruları gündeme getirmeyeceğiz. Şüphelerimizi, endişelerimizi, kaygılarımızı paylaşma-yacağız. Zamanlamasındaki manidarlığı tartışma konusu yapmayacağız. 101 gün önce göz göre göre gelen IŞİD tehdidine rağmen 49 vatandaşını koruma basiretini gösteremeyenlerin, 101 gün sonra aynı 49 vatandaşımızı o ateş çemberinden nasıl çıkarabildiğini sormayacağız? Bizzat kendi milletvekillerinin dediği gibi; “IŞİD, CIA’nin Truva Atı’dır. İŞİD operasyonuna Türkiye’nin katılmama gerekçelerinden biri rehinelerdi. Bu kritik süreçte serbest bırakılmaları, CIA’nin bir hamlesidir.  Kurtarma operasyonu çatışmasız, başarıyla sonuçlanıyorsa, CIA operasyona engel olmadı” deyip kafaları karıştırmayacağız.

Bugün biz süreçle ilgili bu soruların hiç birini sormayalım. Ama Hükümet de, Musul’da ortaya koyduğu basiretsizliği,  “Bir Kahramanlık Hikâyesi”ne dönüştürmeye, bundan siyasi rant devşirmeye, Türkiye’yi içine sürükledikleri bataklığı örtmeye, IŞİD bahanesiyle İslam coğrafyasında ABD merkezli yeni bir katliama hazırlananlara destek gerekçesi yapmaya kalkışmamalıdır.

BATAKLIK KURUTULMAZSA KARABASAN GELİR

Açık söylüyoruz, IŞİD bataklıkta üretilmiş bir karabataktır. Bataklık kurutulmadığı takdirde, karabatak gider karabasan gelir. Bu bataklığın bir numaralı müsebbibi ise bizatihi Amerika’nın kendisidir. Ortadoğu’yu kendi menfaatleri doğrultusunda parsellemek ve sömürmek isteyen Haçlı zihniyetidir. Çünkü bu zihniyet Bataklıktan beslenmektedir.

IŞİD’İN UÇAĞI YOK Kİ, ‘UÇUŞA YASAK BÖLGEDEN’ SÖZ EDİYORSUNUZ 

Şu hususu özellikle belirtelim ki; Sayın Cumhurbaşkanı’mızın, Amerika’dayken, tek başına Türkiye’nin malum koalisyona ‘Askeri, siyasi ve her bakımdan’ destek vereceğini beyan etmiş olması ve ‘Uçuşa yasak bölge’ den, ‘Tampon Bölge’den bahsetmiş olması hem isabetsiz olmuş ve hemde Hükümeti zor duruma sokmuştur.

 IŞİD’in elinde uçak olmadığına göre, uçuşa yasak bölge kimin için? Çok daha önemlisi, Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Tampon Bölge’ istiyor. Hemen belirtelim ki ‘Tampon Bölge’ yeni bir ‘Çekiç Güç Bölgesi’ demektir. Bu da bir sonraki aşamada Türkiye için bir ‘Tehdit Üssü’ hatta bir ‘Saldırı Merkezi’ demektedir.

TÜRKİYE NATO’YA MAŞA OLMALALI 

Amerikan’ın, Avrupa’nın, İsrail’in ipiyle kuyuya inilmez. Türkiye gerekçesi ve bahanesi ne olursa olsun NATO merkezli bir koalisyonda kesinlikle yer alamaz, almamalıdır. Çünkü Amerika ve Batı, koalisyon ortağı değil, ateşin içine sokacağı bir tahta maşa arıyor. Ateşe giren tahta maşanın akıbetini söylemeye gerek varmı? İlla bir koalisyon kurulacaksa bu koalisyon İslam ülkelerinden olmalıdır. İslam ülkelerinin katılımıyla bir “İslam Barış Gücü” kurulmalıdır. İslam dünyasında akan kanı durdurmak için bu barış gücü ile müdahale de bulunulmalıdır. Türkiye bu iradeyi, bu kararlılığı ortaya koymak zorundadır. Çünkü “Lâ” demesini bilmeyen “illâ” diyemez.

Şu husus çok iyi bilinmelidir ki; Tarihi, güce teslim olanlar değil, güce karşı direnenler değiştirmiştir. Eğer Alparslan güce teslim olsaydı, Malazgirt zaferi olamazdı. Eğer Fatih güce teslim olsaydı yeni bir çağ açamazdı. Eğer Erbakan güce teslim olsaydı, son 300 yılda Müslümanların haçlılara karşı kazandığı tek zafer olan Kıbrıs Barış Harekâtını yapamazdı.

    Yaşadığımız bu süreçte Türkiye bir karar arefesindedir. Haçlı ittifakının baş aktörü ABD’ye, uydu mu olacak, yoksa İslam dünyasına öncü mü olacak? Artık bunun kararını vermek zorundadır. Çünkü zaman kalmamıştır. Ateş, kelimenin tam anlamıyla kapımıza dayanmıştır.

    TBMM 2 Ekim Perşembe günü yapacağı toplantıda, “sınır ötesine asker göndermeyi veya sınırlarımız içerisinde yabancı asker bulundurmayı” öngören Hükümet teskerelerini görüşüp oylayacaktır.

    Bu kritik oylama öncesinde; özelde Balıkesir Milletvekillerine, genelde ise Meclis’te bulunan tüm Milletvekillerine sesleniyor ve  Türk Askerini kiralık asker durumuna düşürecek, müslümanı müslümana kırdıracak ve birçok belayı başımıza saracak olan bu teskerelere destek olmamaya davet ediyoruz.

    Kamuoyunun ve STK’ların da konuya duyarlı olmalarını ve seslerini yükseltmelerini rica ediyoruz.

    Aksi halde; milletçe çok büyük zararlara uğrayacak ve çok büyük sıkıntılar çekeceğiz”. 

                                                                         Zülfer EROL

                                                                      İl Basın Müşaviri

 

   

       

 



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı